eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
2 su bardağı süt
200 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
un
200gr peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
Önce sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtalım ve şekerle beraber aktif mayayı içine katıp on-on beş dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletelim,hamur yoğurma kabına iki -üç su bardağı un ,tuz ve köpürmüş mayayıilave edip azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım(un miktarı vermiyorum azar azar kullanalım,aldığı kadar)iyice yoğurduğumuz hamuru bir saat kadar sıcak bir ortamda mayalandıralım.Peyniri ezelim veya rendeleyelim(istediğiniz her hangi bir çeşit,ben beyaz peynir kullandım) içine maydanozu ince kıyıp yumurtaların beyazını da ilave etttikten sonra karıştıralım ve kullanmak için hazır edelim.Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım ve eritilmiş tereyağından bir fırça ile üzerine sürelim,maydanozlu peynirden serpiştirip önce rulo yapalım sonra bükerek kendi etrafında döndürüp pişirme kağıdı konmuş tepsiye sıralayalım,tüm malzemeyi bu şekilde tüketelim, yumurta sarısından sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Ve sıcak servis yapalım,afiyet olsun.
Not-1- Yumurtaların beyazlarını peynire karıştırıyoruz,sarılarını açmaların üzerine sürüyoruz.
Not-2- Unu yanınızda fazlaca miktar bulunduruyoruz,azar azar aldığı kadar kullanıyoruz.
Oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir açma tarifi,denediğinizde memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder