Bu Blogda Ara

14 Nisan 2015 Salı

Açma-2- (Tahinli)

eskimutfak.blogspot.com







































Malzeme:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1su bardağı tahin
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
un
Yapılışı:
Sütü ılıktan biraz daha fazla sıcak olacak şekilde ısıtıyoruz ve yarım su bardağı kadar kısmında aktif kuru mayayı eritiyoruz,önce yoğurma kabına üç dört su bardağı un koyup ortasını havuz yapıyoruz,eritilmiş mayayı,şeker,tuz,yağ ve sütün tamamını boşaltıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz azara azar un ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval olacak şekilde açıyoruz(inceltiyoruz) üzerine tahin sürüp önce rulo,sonra bükerek halka yapıyoruz ve pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine sıralıyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Not-1- Unu yanımızda fazlaca miktar bulunduruyoruz,azar azar yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar kullanıyoruz.
Not-2- Bu defa aktif kuru mayayı sütte eritip doğruan hamura katıyoruz,ayrıca önceden
 mayalanmasını beklemiyoruz.


Yorum Gönder