Bu Blogda Ara

13 Nisan 2015 Pazartesi

Kağıtta Levrek

eskimutfak.blogspot.com
Malzeme,
2 adet levrek balığı
2 baş kuru soğan
4 adet patates (küçük boy)hafifçe tuzladıktan sonra
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkları fırın tepsisinin iki katı büyüklükte  pişirme kağıdı  yayılmış fırın tepsisine koyuyoruz,iki  yemek kaşığı sirkenin içine bir çay kaşığı tuz ilave edip paylaştırarak  balıkların içine sürüyoruz,piyaz doğranmış soğan ve sarımsakları da balıkların içine dolduruyoruz.Patatesleri halka halka ve incecik dilimler halinde kesip,hafifçe tuladıktan sonra balıların etrafına serpiştiriyoruz,iki yemek kaşığı tereyağını eritip patates ve balıkların üzerine gezdiriyoruz ve pişirme kağıdını balıkların üzerine kapatıp kürdanla sabitliyoruz.220 derece ısıtılmış fırında ortalama kırkbeş dakika pişiriyoruz(bu süre balığın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)
ve fırından çıkarıyoruz.Balığımız servise hazırdır,sıcak olarak arzu ettiğimiz salata çeşitleri ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

 Not:Balığın içine sürdüğümüz sirke ve doldurduğumuz sarımsak-soğan ile
pişirme şekli;balığa  fırında  balık ile buğulama balık arası  bir lezzet veriyor,suyunu kaybetmeden nefis bir pişirme şekli oluşturuyor.Denemenizi öneririrm.


Hiç yorum yok: