Malzeme:
4+1/2 su bardağı un
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su badağı sıvı yağ
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakalın kabuğu rendelenmiş olarak
1+1/2 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Önce yumurta,süt,portakal suyu ve şekeri iyice çırpıyoruz ardından yağı ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz ve en son portakal kabuğu un ve kabartma tozunu ilave edip tamamen karışıncaya kadar çırpıp yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz.Daha önceden 175 derece ısıtılmış fırında,fırının kapağını ilk yirmi beş dakika hiç açmadan pişriyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıyoruz ve soğuduktan sonra dilimleyerek tüketiyoruz.Gerçekten çok nefis aromalı ve yumuşacık bir kek oluyor.Afyet olsun.
Not:Pişirme işlemi tahmini elli-elli beş dakika sürüyor fakat tamamen ve iyi piştiğinden emin olmak için bir kürdan veya şiş batırarak kontrol edebiliriz ve süreyi bu şekilde ayarlayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder