Bu Blogda Ara

18 Ocak 2014 Cumartesi

Portakallı Kurabiye

































Malzeme:
3 adet portakal
3 yumurta
2+1/2 su bardağı toz şeker
250 gr margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yer fıstığı
1 su bardağı hindistan cevizi
2 paket kabartma tozu
8 su bardağı un
Yapılışı:
Portakalları hamur yoğurma kabımızın içine kabukları  ile bütün olarak(tamamını)rendeleyelim,eritilmiş margarin ,sıvı yağ,tozşeker,üç yumurtanın sadece sarılarını (beyazlarını ayıralım daha sonra kullanacağız)iyice karıştıralım,kırılmış yer fıstığını ilave edelim ve unu kabartma tozu ile birlikte malzemenin içine katıp kurabiye hamurunu yoğuralım.Elimizi daha önce ayırdığımız yumurta akına batıralım,kurabiye hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekillendirelim ve hindistan cevizi rendesine bulayıp pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine sıralayalım,Tüm malzemeyi bu şekilde tüketelim ve her bir kurabiye için elimizi bir kez yumurta akına batıralım çünkü bu daha sonra buladığımız hindistan cevizi rendesinin kurabiyeye yapışması için şart..Önceden 180 derece ısıtılmış fırnda altı ve üstü hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim.Kokusu çok güzel ve tadı çok lezzetli bir kurabiye çeşidi,afiyet olsun.
Not: bu ölçüden iki tepsi kurabiye oluyor daha az yapmak isterseniz malzemenin yarısını kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder