Bu Blogda Ara

4 Şubat 2023 Cumartesi

Yağ Mantısı


eskimutfak.blogspot.com


Malzeme:
İç harcı:
300 gram kıyma
1 baş soğan(irice)
1çay kaşığı karabiber
Tuz (damak tadınıza göre)
Hamuru:
1 yumurta
1 paket instant maya(suda eritilmeden una karıştırılandan)
2 su bardağı su( ılık) 
Tuz(yeterince)
Yeterince un (hamurun kıvamı ekmek hamuru sertliğinde olacak)
Kızartmak için bolca sıvı yağ
Üzeri için
1 kg yoğurt
5 diş sarımsak
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1çay kaşığı tuz
100 gram tereyağı
1 su bardağı su



Yapılışı:
İlk önce tüm hamur malzemesini güzelce yoğurup ve bir saat kadar mayalanmaya bırakyoruz,hamur mayalanırken  soğan incecik doğruyoruz ,karabiber ve tuz ilavesiyle kıymayla iyice karıştırıyoruz,daha sonra mayalanan hamuru oklava yardımıyla çok ince olmamak kaydıyla açıyoruz,normalden biraz büyükçe  kesip,istediğimiz gibi kapatarak bol kızgın yağda kızartırken bir başka tavada salçaları tereyağında biraz kavurup pul biber ve naneyi ilave ediyoruz üzerine su bardağı suyu da ekledikten sonra iki üç taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.Kızarmış mantıları servis tabağına çıkarıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosumuzu  gezdirerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not:Hamur mayalamaya zamanım olmadığında,ekmek fırınından aldığım mayalı hamurla da bu mantıyı yapıyorum,gayet güzel olur.Bu şekilde de denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok: