Bu Blogda Ara

5 Şubat 2023 Pazar

Tarak Tatlısı

eskimutfak.blogspot.com












Malzeme:
Hamuru:
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
250 gr tereyağı(oda ısısında)
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı Hindistan cevizi
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un (hamurun kıvamına göre kullanalım,yumuşak bir hamur olacak)
İçi için:
2 su bardağı ceviz içi(çekilmiş olarak)
Şerbeti:
3+1/2 su bardağı toz şeker
3+1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
İlk önce şekeri ve suyu tencereye koyup ocağa alıyoruz ,kaynamaya başladığında yedi sekiz dakika kaynatıp limon suyunu ilave ediyoruz iki üç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına akoyup iyice karıştırıyoruz,sonra unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ,kullanılmamış bir tarağın üzerine bastırarak poğaça gibi yuvarlak şekil veriyoruz,ortasına bir miktar ceviz koyup önce kenarları üst üste kapatıp uçlarını birleştirerek fotoğraftaki şekli veriyoruz.Fırın tepsisine sıraladığımız tatlılarımızı 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz ,fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti üzerlerine döküyoruz ve şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz .
Afiyet olsun.

Not: Arzuya göre fotoğraflardaki gibi badem veya fıstıkla da süsleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok: