Bu Blogda Ara

4 Şubat 2023 Cumartesi

Baklava

Ev Baklavası
eskimutfak.blogspot.com


Malzeme:

Hamuru için:

2 adet yumurta

1 su bardağı süt (ılık)

1 su bardağı su (ılık)

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı sirke

1/2 paket kabartma tozu

Çay kaşığının ucuyla tuz

Aldığı kadar un ve açmak için bolca nişasta

Baklava yufkalarının aralarına sürmek için:

250 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ceviz içi(çekilmiş olarak)

Şerbeti :

5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

İlk önce tencereye şeker ve suyu koyup on dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edip iki üç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Yoğurma kabımızın içerisine un hariç diğer malzeleri koyup karıştıralım,sonra yumuşak bir hamur olması için ununu azar azar ekleyerek iyice özdeşlenene kadar yoğuralım.Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım,hamuru açmak için tezgahımıza bolca nişasta serpelim ve bezeleri küçük bir tabak büyüklüğünde açıp dört beş tanesini aralarına nişasta serperek üstüste koyarak tekrar tepsi büyüklüğünde oluncaya kadar incecik açalım,sonra yağlanmış tepsiye teker teker her katın arasına sıvıyağ karıştırarak erittiğimiz  eritilmiş tereyağından sürerek bezelerin yarısını bu şekilde açıp tepsiye yerleştirelim, arasına ceviz içini serpiştirip kalan bezeleri de aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirelim,bu işlem bittikten sonra istediğimiz şekilde kesip,üzerine de yağ gezdirdikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında tamamen nar gibi kızarıncaya kadar pişirip,fırından çıkaralım. Kızgın sıcaklığı geçince  ılık şerbeti üzerine gezdirelim ve şerbetini çekince servis edelim.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: