Bu Blogda Ara

28 Nisan 2020 Salı

Cevizli Yaz Helvası
eskimutfak.blogspot.com






































Malzeme:
250 gr tereyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pekmez
2 buçuk su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao(kakao isteğe bağlı olarak kullanılır)
2-3  su bardağı un (un tahminidir,biraz az veya çok olabilir azar azar kullanalım)
200 gr  ceviziçi

Yapılışı:
Önce büyük bir kasede  tahin,şeker ve pekmezi karıştıralım.
Tereyağını tencere de eritelim,unu ekleyip karıştırarak rengi açık kahverengine dönene kadar  kavuralım.

Rengi dönmeye başladığında  cevizleri ekleyelim ve pekmezli şekerli karışımı tencereye
 ilave edelim. beş-altı dakika daha kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Helva  toparlanmaya başladığında olmuş demektir.
Fotoğraftaki gibi veya benzeri bir servis kabına yağlı kağıt serelim ve helvayı boşaltıp düzelttikten sonra  soğutalım ,daha sonra buzdolabına koyalım.
Ertesi gün ters çevirip kağıdı çıkaralım. Dilimleyip servis edelim.
Çok nefis bir helva oluyor,öneririm.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: