Bu Blogda Ara

13 Aralık 2018 Perşembe

Bostan Patlıcan Kebabı

eskimutfak.blogspot.com







































Malzeme:
8 adet orta boy bostan patlıcan
500 gr  kıyma
8 adet yeşil sivri biber
6 adet  domates
1 baş kuru soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kaşık biber salçası
tuz
zeytinyağı (veya sıvı yağ)

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup yıkadıktan sonra kurulayıp kızgın yağda her tarafını hafifçe pembeleşinceye kadar kızartıp ,çıkarıyoruz ve fırın tepsisine sıralıyoruz,aynı yağda biberleri de kızartıp çıkarıyoruz.Bir tavaya az zeytinyağı koyup önce  incecik  kıyılmış  soğanı hafifçe pembeleştiriyoruz,üzerine kıymayı ilave edip on dakika kadar kavuruyoruz ,salçayı ekleyip biraz eriyince  tencereye iri kıyılmış sarımsakları ekliyoruz,iki domatesi rendelenmiş olarak ilave edip,karabiber ve yeterince tuz koyup beş dakika daha  pişirerek  ocaktan alıyoruz.Tepsideki patlıcanların içini tepesinden bir kaşık yardımı ile ezip yumuşatıyoruz ,içlerine kıymalı harcımızı eşit olarak paylaştırıp dolduruyoruz ve üzerine biberleri,kalan domatesleri doğranmış olarak koyduktan sonra patlıcanların üzerine bir su bardağı kaynar su döküp ,  220 derece ısıtılmış  fırında ortalama yirmibeş dakika pişirip,sıcak olarak servis yapıyoruz.
Çok lezzetli bir patlıcan yemeği ,deneyenlere afiyet olsun.

Not-1-Mevsim itibariyle patlıcanlar artık seraya döndü,ben yemeği yaz aylarında yapmıştım ama çok gecikmeli olarak ancak paylaşabildim.
Karnıyarık lezzetinde bir yemek ,farklı olarak bostan patlıcan her zaman daha etli ve lezzetlidir.
Mevsimin de yaparsanız tabi ki çok lezzetli olacaktır.
Not-2- Bu yemeği kıyma yerine, önceden iyi pişirilmiş kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz.
Sevgilerimle.




Hiç yorum yok: