Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2018 Cuma

Çikolata Yapımı (kuvertür ile çikolata yapımı)

eskimutfak.blogspot.com
















Malzeme:
500 gr kuvertür çikolata (ben yarı bitter yarı sütlü karıştırarak kullandım)
1 su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı badem
1 su bardağı ceviziçi
1/2 su bardağı vişne liköründen geriye kalan vişne taneleri

Yapılışı:
 Önce fıstık,badem ve cevizi ayrı ayrı kavuruyoruz ve  kullanmak üzere kenarda bekletiyoruz.
Kuvertür çikolatayı küçük parçalar halinde kıyıp,dörtte üçünü  benmari usulde eritiyoruz,eriyen çikolatayı ocaktan alıp diğer dörtte birini de erimiş çikolatanın içine katarak eritiyoruz ve buna temperleme işlemi diyoruz. .Daha sonra çikolatayı dörde bölüyoruz kavrulmuş  fıstık,badem,ceviz ve vişneyi dört  ayrı kasedeki çikolatanın içine ayrı ayrı karıştırıyoruz. Mutfak bankosunun üzerine pişirme kağıdı serip, çikolataları kağıdın üzerine kaşıkla küçük parçalar halinde koyuyoruz veya kalıplara dökerek donduruyoruz ,daha sonra bir çikolata kabının içine yerleştirip buzdolabında iki saat kadar bekletiyoruz ve çikolata yapma serüvenimizi noktalıyoruz.
Çok kolay bir yöntemle , çok nefis çikolatalar elde ediliyor,denemenizi   öneririm.
Afiyet olsun.

Not: Miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.



BENMARİ:
Isıya dayanıklı bir kap yarısını geçmeyecek şekilde su ile doldurulur.Kabın içine dibi suya değmeyecek şekilde ilkinden biraz daha küçük ve yine ısıya dayanıklı ikinci bir kap yerleştirilir.Üstteki kabın içine eritilecek malzeme konur.Alt kaptaki suyun buharı ile çok kısık ateşte,üst kaptaki malzeme devamlı karıştırılarak eritilir.

  • TEMPERLEME:
Temperleme işlemi çikolataya parlaklık verir,kendine  özgü bir renk  ve ağızda eriyen   iyi bir tat  bırakır .Çikolata için önemli bir işlemdir.







1 yorum:

karahindiba dedi ki...

harika bir tarif! özellikle çikolata ile vişne likörünün birleşimi lezzetli oluyor, ellerinize sağlık :)