Bu Blogda Ara

27 Temmuz 2018 Cuma

Kıymalı Mercimekli Börek

eskimutfak.blogspot.com






















Malzeme.
2 su bardağı yeşil mercimek
300 gr  kıyma (orta yağlı)
2 baş iri kuru soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası(bununda tatlısını kullanabiliriz)
1 su bardağı zeytinyağı
1 kg hazır yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
tuz ve karabiber (yeteri kadar)

Yapılışı:
Önce mercimeği haşlıyoruz,yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde suyunu süzüp kullanmak üzere bekletiyoruz.
Tavaya  zeytinyağının yarısını koyup ince kıyılmış soğanları hafifçe pembeleştiriyoruz ,kıymayı ekleyip birlikte beş-altı dakika  kavuruyoruz biber salçasını ilave ediyoruz bir iki çevirdikten sonra  mercimek,karabiber ve tuzunu(yeteri kadar) da ilave edip iki üç dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.Harcın biraz soğumasını beklerken bir kasenin içerisine kalan zeytinyağını, sütü koyup içine yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Yufkaları sekize bölüyoruz,önce  sütlü harcımızdan bir fırça yardımı ile sürüyoruz  ve yufkanın yuvarlak kenarına yeterli miktarda börek harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz (harcını biraz bol koyup birazcık kalınca sardım) ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180-200 derece ısıtılmış fırna koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor ve yanında ayranla harika bir öğün oluyor..Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: