Bu Blogda Ara

25 Ocak 2018 Perşembe

Portakallı Kurabiye

eskimutfak.blogspot.com











Malzeme:
3 yumurta
1+1/2 su bardağı toz şeker
250 gr tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı yer fıstığı
1/3 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı portakal suyu
2  adet portakal kabuğu
1+1/2 paket kabartma tozu
5-6 su bardağı un
kurabiyeleri bulamak için bir miktar toz şeker

Yapılışı:
Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış yağ ,toz şeker,üç yumurtanın ikisi bütün,üçüncünün sadece sarısını ,portakal suyu ve yoğurt koyup iyice karıştıralım,rendelenmiş portakal kabuklarını, yer fıstığını ilave edelim, en son unu kabartma tozu ile birlikte malzemenin içine katıp kurabiye hamurunu yoğuralım,yumuşak bir hamur olmalı.Sonra ellerimizi hafifçe yağlayalım (hamur  yumuşak olduğu için böylece yapışmasını önlemiş oluyoruz)kurabiye hamurundan küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz,önce  ayırdığımız yumurtanın akına sonra toz şekere bulayıp   pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine sıralıyoruz,önceden 200°  ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz..
Kokusu çok güzel ,dışı kıtır içi yumuşacık ve  oldukça lezzetli bir kurabiye çeşidi.
Afiyet olsun.

Not-1-Bu ölçüden iki tepsi kurabiye oluyor daha az yapmak isterseniz malzemenin yarısını kullanabilirsiniz.
Not-2- Verilen un miktarı tahminidir,kullanırken göz kararı yumuşak bir hamur elde edeceğiniz şekilde  azar azar kullanınız.




Yorum Gönder