Bu Blogda Ara

5 Şubat 2018 Pazartesi

Kazandibi

eskimutfak.blogspot.com



Malzeme:
1 litre süt
2 yemek kaşığı dolusu un (tepeleme)
1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu (tepeleme)
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 parça damla sakızı (nohut tanesi kadar)


Ayrıca kızartma tepsisinde kullanılmak üzere
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Önce kare, orta boy cam bir fırın kabını eritilmemiş  tereyağı ile bolca yağlayalım ve beş yemek kaşığı toz şekeri eşit şekilde tepsiye serpiştirelim.
Un,pirinç unu,yumurta sarısı,ezilmiş damla sakızı ve bir   su bardağı toz şekeri tencereye koyalım,çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş sütü  ilave edelim ve ocağa alalım.Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar  pişirelim ve yağlayıp şekerlediğimiz fırın kabına eşit şekilde  boşaltıp,yayalım (karıştırmamaya özen göstererek).
200°  sadece alt kısmı ısıtılmış fırında altı nar gibi kızarıncaya kadar pişirip , tamamen soğuduktan sonra bir saat kadar buzdolabında bekletip,arzu ettiğimiz şekilde  dilim veya dilimi rulo yaparak  servis yapalım.

Afiyet olsun.

Not:Kazandibi tatlısını fırın yerine ocakta da dikkatle kontrol ederek kızartabilirsiniz,bu şekilde de gayet güzel oluyor ve daha çabuk kızarıyor.



Yorum Gönder