Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2017 Cumartesi

Pancarlı Buğday Pilavı

eskimutfak.blogspot.com


















Malzeme:
3 adet kırmızı pancar
2 su bardağı buğday
1 baş kuru soğan
100 gr tereyağı
tuz
 et suyu veya su


Yapılışı:
Bir gece önceden aşure için de kullandığımız buğdayları ılık suyla ıslatalım. Tencereye  tereyağının yarısını koyarak soğanı ince doğrayıp hafifçe soteliyelim,üzerine çiğ olarak rendelediğimiz  pancarları ilave edip yarım ateşte   on dakika kadar birlikte soteliyelim .Daha sonra akşamdan ıslatığımız buğdayları süzüp tencereye ilave edelim hepsini karıştırıp buğdayların üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su veya et suyu ve damak tadımıza göre yeteri kadar tuz   ilave edip kısık ateşte buğdaylar suyunu çekip yumuşayıncaya  kadar pişirelim.Pilavımızı servis etmeden önce on- on beş dakika dinlendirelim.Pilavımızı servis yapacağımız  zaman  tereyağının kalanını tavada eriterek (kızdırarak) servis tabağına aldığımız pilavın üzerine gezdirelim ve sıcak olarak et,tavuk,köfte çeşitleriyle ve yanında salata,cacıkla servis edelim.
Çok lezzetli bir pilav çeşidi,denemenizi öneririm.Afiyet olsun.

Yorum Gönder