eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
3 adet kırmızı pancar
2 su bardağı buğday
1 baş kuru soğan
100 gr tereyağı
tuz
et suyu veya su
Yapılışı:
Bir gece önceden aşure için de kullandığımız buğdayları ılık suyla ıslatalım. Tencereye tereyağının yarısını koyarak soğanı ince doğrayıp hafifçe soteliyelim,üzerine çiğ olarak rendelediğimiz pancarları ilave edip yarım ateşte on dakika kadar birlikte soteliyelim .Daha sonra akşamdan ıslatığımız buğdayları süzüp tencereye ilave edelim hepsini karıştırıp buğdayların üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su veya et suyu ve damak tadımıza göre yeteri kadar tuz ilave edip kısık ateşte buğdaylar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.Pilavımızı servis etmeden önce on- on beş dakika dinlendirelim.Pilavımızı servis yapacağımız zaman tereyağının kalanını tavada eriterek (kızdırarak) servis tabağına aldığımız pilavın üzerine gezdirelim ve sıcak olarak et,tavuk,köfte çeşitleriyle ve yanında salata,cacıkla servis edelim.
Çok lezzetli bir pilav çeşidi,denemenizi öneririm.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder