Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2017 Cumartesi

Yağlı Gevrek

eskimutfak.blogspot.com





















Malzeme:
250 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
2 adet  yumurtanın akı
susam ve çörek otu
un

Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ve sıvı yağı iyice karıştırıp içine şeker,tuz,sirkeyi de ekleyelim,daha sonra  kabartma tozu ve azar azar un ilavesi ile  toparlanabilir yumuşaklıkta bir hamur elde edelim,mutfak tezgahında kare olarak bir parmak kalınlığında açalım,yukarıda görüldüğü şekildeki gibi veya istediğimiz boyutta çubuklar keselim,elimizde hafifçe yuvarlayıp önce yumurta akına sonra susama bulayıp pişirme kağıdı koyulmuş fırın tepsisine aralıklı dizelim 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Çok lezzetli kıyır kıyır bir gevrek oluyor,ayrıca ben susamın içine çok az miktarda çörek otu attım o da yerken ağızda  çok hoş bir aroma bırakıyor.
Afiyet olsun.



Yorum Gönder