Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2017 Cumartesi

Kavala Kurabiyesi

eskimutfak.blogspot.com




Malzeme:
300 gr tereyağı
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
un

Yapılışı:
Tavaya  iki  su bardağı un ve iri kıyılmış bademleri koyuyoruz ve unun rengi hafifçe dönünceye kadar kavuruyoruz,ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz,soğuduktan sonra oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını,pudra şekerini ,kabartma tozunu ve gerektiği kadar  azar azar un katarak toparlanabilecek yumuşaklıkta bir hamur yapıyoruz,hamuru mutfak tezgahında bir parmak inceliğinde açıyoruz ve kalıplarla ya da bardakla  ay şeklinde şekillendiriyoruz,pişirme kağıdı koyulmuş fırın tepsisine sıralıyoruz ve 170 derece fırında rengi çok hafif dönene kadar kızartıp fırından çıkarıyoruz.Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra pudra şekeri ekerek servis yapıyoruz ,afiyet olsun.






Yorum Gönder