Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2017 Cumartesi

Meyvalı Crumble Tart

eskimutfak.blogspot.com

















Malzeme:
Dış hamuru için:
100 gr tereyağı
100 gr yoğurt
1 yumurta
50  gr pekmez
100 gr yulaf ezmesi
250-300 gr tam buğday unu
1 paket kabartma tozu


Meyvalar:
1 adet armut (büyük)
1 adet elma   (büyük)
1 adet şeftali
5 adet taze kayısı
100 gr ceviz veya fındık veya badem veya fıstık veya karışık olarak
(bu malzeme isteğe bağlı ben bu malzemeyi karışık kullandım)
1 tatlı kaşığı tarçın

Crumble üst katman malzemesi:

70 gr tereyağı
120 gr tam buğday unu
50 gr toz şeker

 Yapılışı:

Yoğurma kabına yoğurt,yumurta,pekmez ve eritilmiş tereyağını koyup karıştıralım,sonra yulaf ezmesi,un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.Daha sonra tart hamurunu önceden yağladığımız fırın kabına,kenarları fırın kabının yan duvarlarını örtecek büyüklükte açıp yayalım,kabukları soyulmuş ve doğranmış tüm meyvaları,tarçını ve fındık ,ceviz,badem,fıstığı karıştırıp tart hamurunun üzerine eşit bir şekilde paylaştıralım,en son buzdolabından çıkardığımız soğuk tereyağını,unu ve toz şekeri elimizle ovalayarak karıştıralım, resimde ki şekilde olduğu gibi pütürlü ve irili ufaklı kırıntı halinde meyvaların üzerine serpiştirelim ve 180 derece ısıtılmış fırında crumble tartn altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim,tahmini 45-50 dakika.Ve fırından çıkardıktan sonra soğuduğunda dilimleyerek çay,kahve eşliğinde  servis yapalım.. Afiyet olsun.

Not-1- Oldukça sağlıklı bir çay ikramı olan Meyvalı Crumble Tartımızın şekeri hafif,daha çok meyvaların tatlandırması ile hafif ekşi-tatlı bir yiyecek.Daha fazla tatlı sevenler ise üzerin   bal gezdirerek veya pudra şekeri ekerek ya da pişirirken şeker miktarını iki ölçü koyarak daha fazla tatlandırabilirler.

Not-2- Pekmez yerine 100 gr şeker de kullanılabilir.




































Yorum Gönder