eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
1+1/2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı mısır yarması veya mısır (isteğe bağlı)
50 gr tereyağı
1 yemak kaşığı salça
et suyu (yeteri kadar)
tuz
Yapılışı:Bir gece önceden ıslattığımız buğday,nohut,faulye ve mısırı süzüp tencereye koyuyoruz üzerine yeterince et suyu ve su ilave edip ocağa alıyoruz kaynamaya başladığında ocağımızı kısıp tüm malzeme yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve yeteri kadar tuz ilave edip ocaktan alıyoruz.Servis yapacağımız zaman tereyağında salçayı eritip çok az su katarak hafif pişiriyoruz ve çorbamızın üzerine ilave ederek sıcak olarak tüketiyoruz .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder