Bu Blogda Ara

21 Nisan 2017 Cuma

Nohutlu İşkembe Yahnisi

eskimutfak.blogspot.com



























Malzeme:
1 kg işkembe
2 su bardağı nohut
2 baş kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
tuz
Yapılışı :
Önceden işkembeyi temizleyip pişiriyoruz ve önceden  ıslattığımız nohutu da haşlıyoruz.
Tencereye tereyağını koyup kuru soğanı ve sarımsakları incecik doğrayarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,salçayı ilave edip onu da bir iki dakika beraber kavurduktan sonra iki su bardağı işkembenin suyuyla inceltiyoruz üzerine haşlanmış nohut ,işkembe ve damak tadımıza göre tuz ilave edip ortalama yirmi dakika kadar kısık ateşte pişirip sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not:Eğer arzu ederseniz çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber de ekleyin,bu ilave ile de çok nefis oluyor.



Hiç yorum yok: