Bu Blogda Ara

17 Nisan 2017 Pazartesi

Enginarlı Pilav

eskimutfak.blogspot.com




























Malzeme:
6 adet  enginar
2 su bardağı pirinç
5 adet taze soğan
1adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1/2 adet limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:
Önce pirinci içine tuz koyduğumuz kaynar suda ıslayalım, pirinç ıslanırken enginarları çanak  olarak (eğer çok taze ise yapraklarını da bir parmak kadar kullanabiliriz) ayıklayıp limonlu suya koyalım,sonra limonlu sudan çıkarıp yıkayalım ve  çok küçük olmamak kaydıyla doğrayalım, tenceremize  zeytinyağını koyalım, kuru ve taze soğanı incecik kıyıp çok hafif pembeleştiğinde doğranmış enginarı ilave edelim,yarım limonun suyunu üzerine sıkıp çok kısık ateşte enginarları önce susuz olarak ara sıra karıştıtrarak on dakika pişirelim daha sonra yarım su bardağı su ilave edip yine kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Enginarlar piştikten sonra tencereye iki su bardağı su ve damak tadımıza göre tuz ilave edelim,kaynamaya başladığında pirincin suyunu süzüp onu da  tencereye koyalım ve tüm malzemeyi tencerenin içinde karıştırıp pilav suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.Pilavımız hazırdır, üzerine  dereotu serpiştirip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: