Bu Blogda Ara

2 Şubat 2017 Perşembe

Peynirli Tuzlu Kurabiye

eskimutfak.blogspot.com




Malzeme:
200gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1/4 su bardağı sıvıyağ
1/4 su bardağı sirke
1/2 su bardağı ayçekirdeği
1/2 su bardağı  taze kaşar (rendelenmiş olarak)
3+1/2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığından biraz fazla tuz
1/2 su bardağı susam veya haşhaş tohumu
(veya daha az miktarda çörek otu)

Yapılışı:
Önce tereyağını,sirkeyi ve sıvı yağı yoğurma kabına koyup,yoğurarak iyice yumuşatıp karıştıralım,daha sonra diğer tüm malzemeyi ilave edip hepsini karıştırıp yoğuralım,düzgün bir hamur elde edelim,yumurtayı bütün olarak bir kasede iyice çırpalım,hamurdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim,önce yumurtaya   sonra susama bulayalım ve pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine sıralayalım ve 180 derece ısıtılmış fırında hafifçe kızarıncaya kadar pişirelim.
Ağızda dağılan,kıyır kıyır gerçekten çok nefis bir çay atıştırmalığı .
Afiyet olsun.







Yorum Gönder