Bu Blogda Ara

21 Nisan 2017 Cuma

Etli Pazı Sarması

eskimutfak.blogspot.com


Malzeme:
Malzeme:
2 demet pazı
300 gr kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ince bulgur
1 baş kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet nane
yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Pazı yapraklarını rengi hafifçe dönecek kadar çok az kaynar suda tutup çıkaralım,soğan,maydanoz naneye domatesi bir yoğurma kasesinin içine incecik kıyalım,üzerine  sarımsak dışında tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştıralım ve pazı yapraklarında avuç içi kadar parçalar koparım içine sarma harcımızdan koyarak pazı sarmalarını yapıp tencereye sıralayalım,sarımsakları iyice ezip sarmaların üzerine koyalım ve sarmaların üzerine çıkacak kadar kaynar su koyup kısık ateşte ortalama otuzbeş kırk dakika pişirelim. Sarmalarımızı sarımsaklı veya sade yoğurtla beraber servis yapalım.Afiyet olsun.

Not : Her hangi bir çeşit sarma pişirirken,sarmaların üzerine dağılmamaları için ya bir tabak ya da bu iş için üretilmiş sarma kapaklarından kapatalım.
Tarifin alt tarafına bilmeyenler için sarma kapağı fotoğrafı ekledim.





Yorum Gönder