Bu Blogda Ara

21 Nisan 2017 Cuma

Etli Pazı Sarması

eskimutfak.blogspot.com



Malzeme:
2 demet pazı
500 gr kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ince bulgur
1 baş kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2/3su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım demet nane
yarım demet  reyhan
tuz
Yapılışı :
Pazı yapraklarını rengi hafifçe dönecek kadar çok az kaynar suda tutup çıkaralım,soğan,reyhan,naneyi  yoğurma kasesinin içine incecik kıyalım,domatesi rendeleyelim,üzerine  sarımsak dışında tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştıralım ve pazı yapraklarında avuç içi kadar parçalar koparım içine sarma harcımızdan koyarak pazı sarmalarını yapıp tencereye sıralayalım,sarımsakları iyice ezip sarmaların üzerine koyalım ve sarmaların üzerine çıkacak kadar kaynar su koyup kısık ateşte ortalama otuzbeş kırk dakika pişirelim. Sarmalarımızı sarımsaklı veya sade yoğurtla beraber servis yapalım.Afiyet olsun.

Not : Her hangi bir çeşit sarma pişirirken,sarmaların üzerine dağılmamaları için ya bir tabak ya da bu iş için üretilmiş sarma kapaklarından kapatalım.
Tarifin alt tarafına bilmeyenler için sarma kapağı fotoğrafı ekledim.





Hiç yorum yok: