Bu Blogda Ara

25 Ocak 2017 Çarşamba

Kuru Meyvalı Ve Yulaflı Kek

eskimutfak.blogspot.com  


Malzeme:
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı badem
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı süt
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu
1 adet kabartma tozu
Üzerine serpiştirmek için susam,ayçekirdeği
Yapılışı:
Önce kayısı ve incir kurusunu küçük küçük doğrayıp ısıtılmış sütte ondakika bekletiyoruz ve daha sonra süt ve içindeki malzemeler de dahil tüm malzemeyi robottan geçirip,içine yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına döküyoruz(arzu ederseniz üzerine susam veya ayçekirdeği serpiştirebilirsiniz,Ben ayçekirdeği serpiştirdim) ve 180 derece ısıtılmış fırında otuzbeş,kırk dakika pişiriyoruz.İçinde un,yağ ve şeker olmayan fakat çok lezzetli ve sağlıklı bir çay ikramı hazırlamış olduk,biraz da bar tabir edilen atıştırmalıklara benziyor olabilir..Mutlaka denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Not: Badem,ceviz yerine arzu ettiğiniz diğer yer fıstığı ,fındık gibi çerezlerle de yapabilirsiniz.





Yorum Gönder