Bu Blogda Ara

25 Ocak 2017 Çarşamba

İncir Uyutması (İncir Uyuşturması)

eskimutfak.blogspot.com

























Malzeme:
8 adet kuru incir
2+1/2 su bardağı süt (iki buçuk su bardağı)
Yapılışı:
 Önce incirleri  sıcak suda onbeş dakika bekletelim , incirler sıcak suda yumuşarken sütü  kaynardan daha az  sıcaklığa getirelim,yumuşamış kuru incirleri   küçük küçük doğrayalım ,sütle beraber robottan geçirelim ve kaselere paylaştıralım (daha robotta iken incirin mayalama özelliğinden ötürü tatlımız muhallebi kıvamını almaktadır) , soğuduktan sonra buzdolabına koyalım.Ortalama iki saat sonra üzerini ceviz,fındık veya bademle çeşnilendirip,tarçın ekerek  servis yapalım. Afiyet olsun.
İki malzemeyle gayet sağlıklı ve lezzetli bir geleneksel tat,denemenizi öneririm.

Yorum Gönder