Bu Blogda Ara

18 Kasım 2016 Cuma

Paça Çorbası

eskimutfak.blogspot.com



















Malzeme:
8 adet kuzu ayağı
Terbiye malzemesi.
1 yemek kaşığı un
bir yumurta
1/2 su bardağı su
yeteri kadar tuz
--------------------------------
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
10-12 diş sarımsak

Yapılışı:
Temizlenmiş kuzu ayaklarını önce ateşe tutarak ütelemek ( buna zaman zaman ütülemek diyenler de  oluyor,bunun amacı temizlenmiş kuzu ayaklarında olası kalıntıların yakılarak yok edilmesi),ütelenmiş  ayakları çok iyi yıkayarak,üzerini iki üç parmak geçecek kadar suyla beraber düdüklü tencereye koyuyoruz ve tam bir saat pişiriyoruz.

Pişmiş kuzu ayaklarını tencereden çıkarıyoruz, kemiklerinden ayıklayarak  paça suyunun içine geri ilave ediyoruz ve yeteri kadar tuz ilavesi ile bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz,sade içmek istiyorsak bu şekilde çorbamız hazırdır.

Eğer terbiyeli yapacaksak aynen yukarıda yaptığımız gibi kemiklerinden  ayıkladığımız kuzu ayaklarını paça suyunun içine geri ilave ediyoruz,kaynamaya başladığında çorbamıza  un,yumurta ve yarım bardak sudan oluşan malzemeyi iyice çırparak terbiye hazırlıyoruz içine katıyoruz,yeteri kadar tuz da ilave ettikten sonra  bir iki taşım daha pişirip ocaktan alıyoruz.
 Ve çorbamız hazır, dövülmüş sarımsak ve sirke karışımıyla birlikte sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not:Paça çorbasının kıvamını su ilave ederek   arzu ettiğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
Biz kıvamlı ve sade olarak tüketmeyi tercih ediyoruz.


Yorum Gönder