Bu Blogda Ara

17 Kasım 2016 Perşembe

Fırında Baharatlı Patates


eskimutfak.blogspot.com









































Malzeme:
1 kg patates
1/2 su bardağı parmesan veya taze kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
2 diş sarımsak (incecik rendelenmiş olarak)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı veya acı)
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Önce fırınımızı 230 derece ısıtıyoruz, kabukları ile beraber pişireceğimiz için patatesleri çok iyi yıkıyoruz,hepsini elma dilimi kesiyoruz,zeytinyağı ve diğer tüm harcı patatese katıp iyice karıştırıyoruz,fırın tepsisine pişirme kağıdı yaydıktan sonra patatesleri sıralıyoruz ve 230 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Patatesleri fırından çıkarmadan beş dakika önce üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serpiştirip peynirler kızarınca çıkarıyoruz. Ve kızarmış dışı çıtır çıtır içi yumuşacık patateslerimizi sıcak olarak servis yapıyoruz,afiyet olsun.


Not: Eğer üzerinde peynir sevmiyorsanız peynirsiz de çok güzel oluyor.





Yorum Gönder