Bu Blogda Ara

29 Ekim 2016 Cumartesi

Çıntar Kavurması (Melki Mantarı)

eskimutfak.blogspot.com

Çıntar mevsimi başladı, en fazla ege bölgesi ve kazdağları yöresinde rastlanan çok lezzetli bir mantar türü.Ege bölgesinde çok sevilerek tüketilir ,bu gün sizlerle pişirme tariflerinden bir tanesini paylaşıyorum,önümüzdeki günlerde değişik çıntar tarifleri de paylaşacağım.



Malzeme:
500 gr çıntar
2 baş iri soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Yapılışı:
Çıntar mantarlarını saplarını kestikten sonra iyice yıkayarak iri parçalar halinde doğruyoruz,tavaya zeytinyağını koyup soğanı piyaz doğrayarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,tereyağı ve yeterince tuzla beraber çıntarları da ilave ederek kısık ateşte ortalama yirmi- yirmi beş dakika kavurup ocaktan alıyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

















Yorum Gönder