Bu Blogda Ara

29 Ekim 2016 Cumartesi

Karışık Turşu

eskimutfak.blogspot.com






















Malzeme:
2 kg turşuluk salatalık (kornişon)
1 kg beyaz lahana
1 kg taze fasulye (yeşil fasulye)
1 kg yeşil domates
500 gr yeşil biber
500 gr havuç
500 gr kereviz yaprağı ve sapı
250 gr sarımsak
2,5 litre üzüm sirkesi
 kaya tuzu
kişniş tohumu
tane karabiber
14 adet 1 kiloluk konserve kavanozu (ortalama,bir eksik bir fazla olabilir)

Yapılışı:
Önce turşu malzemesi ayıklanıp,yıkanacak,sarımsaklar soyulacak.
Turşu malzemesinden salatalık,fasulye,biber ve sarımsağı bütün olarak diğer sebzeleri istediğimiz boyutta keserek tümünü karıştırıyoruz,eşit olarak kiloluk kavanozlara sıkıca dolduruyoruz,her bir kavanoza bir  yemek kaşığı dolusu kaya tuzu (tepeleme),bir tatlı kaşığı kişniş tohumu,yarım tatlı kaşığı tane karabiber ve bir su bardağı üzüm  sirkesi ilave edip kalan boşluğu suyla tamamlayarak kapaklarını kapatıyoruz. Sonra kavanozları turşu suyunun karışması için hafifçe sallayıp kilere yerleştiriyoruz. Ortalama on gün sonra son derece lezzetli turşularınız hazırdır,afiyetle tüketebilirsiniz.

Not -1-
Sevgili blog takipçilerim;ben bu sene kışlık turşumuzu klasik olanın dışında kiloluk,bildiğiniz konserve kavanozlarına kurdum,hem açılan kavanozun çabuk tükenmesi amacıyla hem de evde duran bir çok kavanozu  değerlendirmek  için.Turşu olduktan sonra çok iyi bir şey yaptığımı gördüm,tarif ise oldukça sağlıklı ve olgunlaşması için de tamamen  doğal ürünler kullandığım için tarifi gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.Bu güne kadar hazırladığım en lezzetli turşu tarifi,özellikle kişniş tohumunun verdiği muhteşem aroma çok çok güzel,yanılmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Not-2-
Küçük kavanoza turşu kurma fikrinin anası olduğu için sevgili arkadaşım Neriman  Özdemir  Yörük'e de çok teşekkür ediyorum.Sevgilerimle.

Hiç yorum yok: