Bu Blogda Ara

21 Ağustos 2016 Pazar

Kızılcık Şerbeti

eskimutfak.blogspot.com


Malzeme:
1 kg kızılcık
500 gr toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 limon
2 su bardağı su
Yapılışı:
Yıkanmış kızılcıkları  iki su bardağı su,karanfil ve çubuk tarçınla   beraber tencereye koyup,kızılcıklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Yumuşamış kızılcıkları bir süzgeçten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden ayırıyoruz ve süzülmüş kızılcık suyunu,bir limonun suyu ve  şekerle beraber tekrar ocağa koyuyoruz .Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ortalama on beş dakika daha kaynatıp,ocaktan alarak şişelere dolduruyoruz ve soğuduğunda kapağını kapatarak buzdolabında saklıyoruz.
Kullanmak istediğimiz zaman bardağın üçte birine kızılcık şerbeti kalan kısmına soğuk su ve buz parçacıkları ilave ediyoruz, kavruluş file badem, kavrulmuş çam fıstığı veya limon dilimi ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Not: Şekeri damak tadınıza göre çoğaltıp,azaltabilirsiniz.




Yorum Gönder