Bu Blogda Ara

5 Şubat 2016 Cuma

Pirinç Çorbası

eskimutfak.blogspot.com




































Malzeme:
1 su bardağı pirinç
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
7-8 su bardağı et suyu veya su
8-10 dal maydanoz
tuz
Yapılışı:
Tencereye tereyağını koyup rendelediğimiz domatesi  ilave ediyoruz  (ben kış için hazırladığım  şişe domateslerinden kullandım)hafifçe soteledikten sonra salçayı ekleyip çözdürüyoruz ,tencereye et suyunu (veya suyu) ve yıkanmış pirinci  ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,yeterince tuz ve kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra ocağı kapatıyoruz. Çorbamız hazırdır,afiyetle tüketiyoruz.






Hiç yorum yok: