Bu Blogda Ara

29 Eylül 2015 Salı

Hindi Tandır

eskimutfak.blogspot.com








































Malzeme:
2 kg hindi but eti
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
tuz





Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı incecik rendeleyip suyunu bir kaseye sıkıyoruz,hindi etlerine karabiber ve yeteri kadar tuz serpiştirip,sıktığımız  soğan,sarımsak suyu ile iyice harmanlıyoruz.Ocağa büyük bir çelik tencere koyup,boş olarak yice ısıtıyoruz.Kızgın tencereye hindi etlerini koyuyoruz(tencere kızgın olduğu için etler yapışmıyor ve hemen toparlanıyor) üzerlerine iki yemek kaşığı tereyağını paylaştırıp,tencerenin kapağını kapatarak ocağı kısıyoruz .Yarım saat sonra etleri çevirip ortalama bir saat daha kapatmaya yakın kısık  ateşte pişiriyoruz .Bu süre sonunda etler çok iyi pişmiş oluyor(bir çatalla konrtrol edip pişirme süresini  kendiniz ayarlayabilirsiniz), ve illa ki pilav çeşitlerinden biriyle sıcak olarak servis yapıyoruz .Afiyet olsun.

Not: Ben bu defa pilava ilaveten yanına biraz da sebze ızgara ettim ve çok güzel yakıştı.

Hiç yorum yok: