Bu Blogda Ara

29 Eylül 2015 Salı

Fasulye Pilakisi

eskimutfak.blogspot.com



 Malzeme:
300 gr kuru fasulye (iri cinsinden)
2 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 baş iri kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
6 diş sarımsak
1/3 deme maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker
tuz

Ön hazırlık:
Önce bir akşam önceden fasulyeleri bol suyla ıslatıyoruz.

Yapılışı:
Önce akşamdan ıslattığımız fasulyeyi yarı pişmiş olacak kadar haşlayıp süzüyoruz,tencereye zeytinyağını koyup soğanı ince kıyıyoruz hafifçe soteliyoruz, kabukları soyulup doğranmış domatesi  ekleyip onu da biraz soteledikten sonra kıyılmış sarımsak,doğranmış havuç,doğranmış kırmızı biberi ilave edip bir iki çevirdikten sonra yarı pişmiş fasulye ve şekeri de ekleyerek üzerini yarım parmak geçecek kadar suyla kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,yeteri kadar tuzla beraber kıyılmış maydanozu ilave edip  ocağı kapatıyoruz .Yemeğimiz ılındıktan sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Not: Fasulyeler yeterince pişmemiş ise bu cinsine göre farkedebilir,kaynar su ilave ederek pişirme süresiniartırabilirsiniz.



Yorum Gönder