Bu Blogda Ara

12 Eylül 2015 Cumartesi

Güveçte Çipura

eskimutfak.blogspot.com

 Malzeme:
2 adet çipura balığı
10 adet mantar
1 adet patates
10 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
3 dilim  limon
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı balzamik (balsamik) sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 adet tane karabiber
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Ayıklayıp yıkadıktan sonra istediğimiz şekilde kestiğimiz patates,mantar,soğan,sarımsak,biber ve domateis bir fırın kabına yerleştiriyoruz,sebzeleri biraz aralarayıp  ayıklanıp yıkanmış balıkları yerleştiriyoruz, defne yaprağını balıkların arasına yerleştiriyoruz,üzerine maydanoz ve karabiber tanelerini serpiştirip,limonları koyuyoruz.Zeytinyağı,balzamik sirke ve tuzu karıştırıp balıkların üzerine gezdiriyoruz ve tereyağını yine iki balığın üzerine  eşit olarak koyuyoruz.220 derece ısıtılmış fırında otalama kırk dakika pişiriyoruz.Fırından çıkardığımızda ,salata ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: