Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2015 Pazar

Güveçte Etli Patates

eskimutfak.blogspot.com
Güveçte pişen yemeklerin lezzeti tartışmasız daha fazla güzel oluyor,böylesine   basit bir patates yemeğini bile bir çok lezzetli ziyafet yemeğine dönüştürebiliyor. Her evde zaman zaman pişer,ama bir kez mutlaka güveçte pişirmeyi deneyin ,inanın çok memnun kalacaksınız.

 Malzeme:
1 kg patates
500 gr kuzu gerdan
2 baş kuru soğan
1/3 su bardağı zeytinyağı (veya kullanmak istediğiniz diğer bir yağ)
2 adet iri  domates
4 adet sivri biber
10 diş sarımsak
8-10 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı et suyu
tuz
Yapılışı:
Önce kuzu gerdanı yarı pişmiş olacak sürede pişiriyoruz,güveç kabının dibine zeytinyağını koyuyoruz,sırasıyla en alta dörde bölünmüş soğanları ,soyulmuş bütün sarımsakları,iri kesilmiş patatesleri,kuzu gerdanları,ikiye bölünmüş biberleri,kabukları soyulmuş iri kesilmiş domatesleri koyuyoruz,üzerine yeterince tuz ve tane karabiberleri serpiştiriyoruz,en son kuzu gerdanı haşladığımız sudan bir su bardağı alıp içerisinde salçayı incelterek tüm güveç malzemesinin üzerine gezdiriyoruz .Güveç kabının kapağını kapatıp 240 derece ısıtılmış fırında ortalama bir buçuk saat pişiriyoruz.Yemeğimiz hazırdır,afiyet olsun.




Hiç yorum yok: