Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2015 Pazar

Taze Fasulye Kavurması

eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
1 kg taze fasulye
2 adet iri kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 adet yumurta
tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış fasulyeyi kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz.Tencereye zeytinyağını koyup soğanları piyaz doğruyoruz ve hafif  pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,üzerine haşlanmış fasulyeleri ve yeterince tuz ilave edip beş dakika kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişriyoruz,sonra üzerine yumurtaları kırıp karıştırıyoruz.Yumurtalar piştiğinde sıcak olarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: