Bu Blogda Ara

13 Temmuz 2015 Pazartesi

İslim Kebabı

eskimutfak.blogspot.com



Malzeme:
10 adet patlıcan
500 gr kıyma (köftelik)
4 adet domates
8- 10 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 baş kuru soğan
1 yumurta
2 dilim ekmek içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 demet maydanoz
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyalım,saplı kısmından koparmamak kaydıyla uzun uzun dilimleyelim, ve tuzlu suda bekletelim.Kıymaya soğanı rendeleyelim,2 diş sarımsak  dövüp ekleyelim,kimyon, karabiberi,ince kıyılmiş maydaoz,bir yumurtayı,ıslatılıp sıkıldıktan sonra ufalanmış ekmek içlerini ve yeteri kadar tuz kattıktan sonra yumurta büyüklüğünde koparıp on tane köfte yapalım, patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartalım,kızartıktan sonra kağıt havlu üzerine koyarak yağını kurutalım,ve köfteleri de kızartalım,fırın kabının alt kısmına üç tane domatesi rendeleyip yayalım,domatesin içine kalan sarımsağı da doğrayalım ,  her bir patlıcanın yapraklarını düzgünce aralayıp ortasına birer köfte koyarak birbirini üzerine kapatalım, her birinin üstüne sivri biber ve bir domatesin  parçalarını kürdanla tutturalım,iki kaşık yağı koyup,domates rendelediğimiz  fırın kabına sıralayalım ve üzerini hafifçe tuzlayalım(köftelere tuz koyduğumuzu unutmadan) .200 derece ısıttığımız fırında patlıcanların üzerindeki biber ve domates kızarıncaya kadar pişirelim. .Afiyet olsun.




Not-1-İslim kebabı köfte ile yapıldığı gibi kuşbaşı et ile de yapılır.
Not-2- Miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz ve bu yemek için  yağı çok az kullanıyoruz , çünkü malzemeyi kızarttığımız için yeterince yağlı oluyor.




Yorum Gönder