Bu Blogda Ara

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Kıymalı Yumurtalı Pide (Ramazan Pidesi Üzerine)

eskimutfak.blogspot.com



Malzeme:
1 adet  pide (ramazan pidesi)
250 gr kıyma
1 baş kuru soğan
3 adet yeşil biber
1 adet domates
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
(peynir zorunlu değil,bazen kullanıyorum,bazen kullanmıyorum)
tuz
Yapılışı:
Tavaya tereyağını koyuyoruz soğanı incecik kıyıp biraz kavuruyoruz,üzerine ince kıyılmış yeşil biberleri ve kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz ,ince kıyılmış maydanoz,ince kıyılmış domates,karabiber ve yeterince tuzu ilave ediyoruz, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alıyoruz.Pidenin ortasına kıymalı harcı yerleştirip hafifçe yayıyoruz,iki çukur açıp yumurtaları kırıyoruz ve kıymalı harcın etrafına rendelenmiş kaşarı serpip,240 derece sadece üstü ısıtılmış fırının üste yakın bir rafına yerleştiriyoruz, yumurtaların beyazları pişip peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz (bu çok kısa bir süre oluyor 5-6 dakika gibi fakat siz kontrol ederek istediğiniz pişme kıvamını  ayarlayabilirsiniz).Fırından çıkarıp sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Not-1-Yumurtaların beyazları pişip,sarıları yarı pişmiş olarak ve pidenin kıtır kenarlarını batırarak (banarak,bandırarak) yemek çok nefis oluyor.Ayrıca yumurta sayısını artırabilirsiniz.
Not-2- Ben bu yemeğin yanında bazen  sarımsaklı yoğurtta servis yapıyorum,o da değişik bir lezzet oluyor,daha doğrusu lezzete lezzet katmak gibi.





Hiç yorum yok: