Bu Blogda Ara

14 Temmuz 2015 Salı

Islama (Banduma)

 Ülkemizin her yöresinde değişik isimlerle (siron,ziron,silor,sırın,banduma,ıslama gibi)az farklılıklarla yapılan çok lezzetli bir Türk Mutfağı tarifi.Bazı çeşitlerinde  sarımsaklı yoğurt,hindi,tavuk ,kıyma  kullanılmaktadır.En çok Kastamonu yöresinde yapıldığı şekliyle ve"banduma" adıyla ünlenmiştir.
eskimutfak.blogspot.com
 Malzeme:
3 adet yufka ekmeği
3 adet tavuk but
100 gr tereyağı
1 su bardağı ceviziçi
tuz
Yapılışı:
Tavuk butlarını bir  litre su ve yeterince tuz ilavesiyle haşlıyoruz,haşlanmış butların etlerini iri parçalar halinde kemiğinden ayırıp servis tabağının ortasına yerleştiriyoruz,yufkaları rulo yapıp dörder parmak genişiliğinde  kesiyoruz ,tencerede kalan sıcak tavuk suyuna batırıp servis tabağındaki tavukların etrafına sıralıyoruz,üzerine dövülmüş ceviziçini serpiştirip,kızgın tereyağını gezdiriyoruz ve sıcak olarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Not-1-Yufka ekmeği marketlerde ve şarküterilerde köy yufkası olarak satılıyor,ancak kendiniz yapıp kullanabileceğiniz gibi hazır yufkayı kesip rulo olarak tepsiye sıralayıp  hafif fırınladıktan sonra tavuk suyuyla ıslatarakta kullanabilirsiniz.
 Not-2- Tavuk eti yerine hindi eti ile de yapılır.

Yorum Gönder