Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2015 Perşembe

Burma Baklava

Türk Mutfağı baklava çeşitlerinden bir tanesi.Çok nefis,çıtır çıtır ve hafif .
eskimutfak.blogspot.com

 Malzeme:
1 paket hazır baklavalık yufka (750 gr)
500 gr ceviziçi
300 gr tereyağı

Şerbeti için:
6 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
1çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz,tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıyoruz ve on dakika kaynıyor,limon suyunu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
 Hazır yufkalardan iki tane üst üste koyup üzerine ince dövülmüş ceviz serpiştiriyoruz ve bir kenarından başlayarak oklavaya sarıp,ortada büzüştürüyoruz,oklavadan büzüşmüş olarak sıyırıp tepsiye sıralıyoruz,malzemenin tamamını tüketikten sonra tereyağını eritip tüm baklavaların üzrine gezdiriyoruz 175 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.kızarmış baklavamızı fırından çıkardıktan sonra yarı soğumuş hale geldiğinde soğumuş olan şerbeti tamamının üzerine gezdiriyoruz bir iki saat sonra çıtır çıtır  baklavamız servise hazırdır,keskin bir bıçakla istediğimiz boyutta kesip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
(Denemekten çekinmeyiniz sonuç mükemmel oluyor)
Not.Yufkaların paketini açtığınızda kurumasnı önlemek için,kullanacağınız miktarı alıdıktan sonra üzerini bir örtü ile sıkıca kapatın çünkü çok hızlı bir şekilde kuruyor.

Yorum Gönder