Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2015 Perşembe

Kabak Mücveri

eskimutfak.blogspot.com


 Malzeme:
4 adet kabak  (dolmalık kabak çeşitlerinden herhangi biri olabilir)
100 gr peynir (beyaz,taze kaşar veya tulum peyniri)
4 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2d emet nane
3 adet yumurta
1/2 su bardağı bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Kızartmak için az miktar yağ
Yapılışı:
Kabak ve peyniri bir kasenin içerisine rendeleyelim,taze soğan,
maydanoz nane,dereotunu incecik kıyıp ilave edelim,yumurtaları
karabiberi,unu ve yeteri kadar tuz ekleyip (yani tüm malzemeyi) iyice karıştıralım.Bir yağsız
tavanın içerisini az miktar yağ koyup ısıtalım ,kızgın yağa harçtan birer kaşık
koyup üzerinden hafifçe yassıltarak her iki tarafını
iyice kıraztalım ve servis yapalım.afiyet olsun.

Not:Kabak mücveri sicak ve soğuk olarak servis yapılabilir ancak,
ben sıcak tercih ediyorum ve yanında sarımsaklı yoğurtla bir çok yemekte olduğu gibi.

Hiç yorum yok: