Bu Blogda Ara

21 Mayıs 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar

eskimutfak.blogspot.com

Malzeme :
8 adet enginar
2 baş  kuru soğan
1/2su bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
tuz

Yapılışı :
Enginarların sap kısımlarını ayıralım,sert yapraklarını ayıklayalım.Orta kısmında tüylenme varsa kaşıkla temizleyelim ,sap  kısmını çanak kısmından düzgün bir şekilde keselim ve enginarları iki veya dört parçaya bölelim,enginar saplarını ayrıca soyup küçük parçalar halinde keselim,ayıklanmış enginarları limon sıkılmış su dolu bir kabın içine koyalım.İki baş kuru soğanı istediğimiz gibi doğrayıp yarım su bardağı yağda hafifçe soteleyelim,enginarları sudan çıkarıp tencerenin içine ilave edelim,üzerine bir çay kaşığı toz şekeri serpiştirip,hafifçe karıştırıp  kapağını kapatarak kısık ateşte on  dakika pişirelim sonra tuz (yeteri kadar) ve yarım su bardağı su  ilave edelim.,tencerenin kapağını kapatıp enginarlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirelim.Ocaktan aldığımız zeytinyağlı enginarın üzerine ,bir küçük kasede yarım limon suyu,iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yaptığımız sosu gezdirelim,ılık olarak servis yapalım.Afiyet olsun.

Not:Bazı zamanlar malzemeye  taze iç bakla ilave ediyorum,o şekilde de çok nefis oluyor.Önerebilirim.
Yorum Gönder