Malzeme:
500 gr ıspanak
100 gr kıyma
1/3 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salçası
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz
1/2 su bardağı su
Yapılışı :
Önce ıspanakları ayıklayıp yıkıyoruz ve istediğimiz boyutta kesiyoruz,tencereye yağı koyup içine yemeklik olarak incecik doğradığımız soğanı ilave edip hafifçe kavuruyoruz,üzerine kıymayı ekleyip dört beş dakika daha kavurup salçayı eleyerek bir iki dakika daha hepsini kavuruyoruz,üzerine sırayla ıspanakları ve yıkanmış pirinci ekleyip yeterince tuz serpiştirip kapağını kapatıyoruz bir iki dakika içerisinde ıspanaklar kendini salacaktır o zaman tüm malzemeyi ezmeden karıştırıp üzerine yarım bardak su ilave ederek kapağını kapatıyoruz.Ispanakların ezilmemesi için karıştırmadan, ara sıra tencereyi silkeleyerek pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz ve yoğurtla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Not: Sevgili takipçilerim,ben sıcak yemeklerde de pilavlar, çorbalar ve makarnalar hariç genelde zeytinyağı kullanıyorum,ege bölgesinde yaşıyor olmamızın sunduğu bir cömertlik bu ,çünkü ülkemizde en çok ege ve marmara bölgesinde zeytin yetişiyor.Zeytin ağaçlarımızı da çok seviyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder