Bu Blogda Ara

3 Şubat 2015 Salı

Etli Gözleme (hazır yufka ile)

 Son derece lezzetli ve kolay  hazırlanan bir yiyecek,bizim evde çok beğenilerek tüketilen ve gerçekten öğün kurtaran bir yemek.

Malzeme.
1 kg hazır yufka
400 gr kıyma
1 baş kuru soğan
4-5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Derince bir büyük kasenin içerisine soğanı ve domatesleri rendeliyoruz,maydanozu ve taze soğanı  ince kıyıyoruz,karabiber ve damak tadımıza göre yeterince tuz koyup karıştırıyoruz .Yufkaları dönce dörde bölüp her bir yufkanın ortasına  kıymalı harçtan koyup yayıyoruz,yufkanın kenarlarını zarf gibi kapatıyoruz ve kızgın bir tavayı (ben döküm bir tava kullanıyorum,seramik veya teflon kullanılabilir)tereyağla hafifçe yağlayıp gözlemelerin iki tarafını pişiriyoruz ve katlayarak servis tabağına alıp sıcak olarak ervis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Not: Domatesler kıymayı sulandırarak yufkaya sürülmesini kolaylaştırıyor ve elbette lezzeti de artırıyor,yani kıymalı pide harcı gibi hafif suluca olmalı..

Hiç yorum yok: