Bu Blogda Ara

24 Ocak 2015 Cumartesi

Avcı Böreği

Malzeme:
 2 adet hazır yufka
300 gr kıyma
2 baş kuru soğan
2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı ceviziçi
1/2 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası(  isteğe bağlı)
1 /2 su bardağı süt
 tuz
3 yumurta
galeta unu (bolca)
sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
Önce yarım su bardağı bulguru üzerini bir parmak aşacak kadar kaynar suyla ıslatıp yumuşaması için üzerine  bir kapakla kapatalım,iki kaşık zeytinyağını tavaya koyup ince yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek hafifçe kavuralım üzerine kıymayı ekleyip tamamen kavuralım,eğer arzu ediyorsanız bir tatlı kaşığı da biber salçasını ekleyip bir iki çevirdikten sonra ,bu malzemeye ıslatılarak yumuşatılmış bulguru,iri dövülmüş ceviz içini,ince kıyılmış maydanozu,karabiberi ve yeterince tuzua ilave edip güzelce karıştıralım.Bir kasede sütle bir yumurtayı iyice çırpalım,mutfak bankosuna iki adet yufkayı açıp dörde bölelim (sekiz parça yufka olacak) , her bir parçanın üzerine  sütlü harçtan sürüp ,yufkanın yuvarlak kenarına börek harcından bolca koyup yufkanın iki yanını içe katladıktan sonra rulo yapalım,başka bir tabakta iki yumurtayı çırpalım rulo sardığımıız börekleri önce yumurtaya,sonra bolca galeta ununa  bulayalım. Derince bir kızartma tenceresine bolca yağ koyup ocağa koyalım kızgın yağda böreklerimiz nar gibi oluncaya kadar kızartıp kağıt havlu koyduğumuz servis tabağına  alalm ve sıcak olarrak servis yapalım.Afiyet olsun.


Not-1-Türk mutfağının zengin malzeme ile yapılan sıradışı, en lezzetli börek çeşitlerinden biri,mutlaka denemelisiniz.
Not-2- Avcı böreğini;hazırlayacağınız kreplere sararakta yapabilirsiniz,ben daha hafif olduğu için hazır yufkayı tercih ediyorum.


Yorum Gönder