
Malzeme:
1+1/2 kg ayva
1 kg toz şeker
6 adet karanfil
1 limon
4 su bardağı su
Yapılışı:
Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra yayvan bir tencerenin içine küçük parçalar halinde doğrayıp, iki su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım,ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve robottan geçirelim.Tekrar tencereye koyup üzerine toz şeker ile kalan iki su bardağı suyu ve karanfilleri ekleyip ocağa koyalım kaynayıncaya kadar devamlı karıştırarak ,kaynadıktan sonra da ocağı kısarak kendi halinde marmelat kıvamı alıncaya kadar pişirelim (tahmini yarım saat kadar veya biraz daha fazla),koyulaşmaya başladığında bir limonun suyunu ilave edip beş dakika daha pişirip ocaktan alalım.Biraz soğuduğunda içinden karanfilleri çıkarıp kavanozlara boşaltıp,tam soğuduğunda kapağını sıkıca kapatarak kullanmak üzere kilere kaldıralım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder