Malzeme:
1 kg karışık ot(ısırgan,gelincik,devetabanı,ebegümeci,labada,yabani pırasa,kaz ayağı,vb)
2 adet pırasa
1/2 demet pazı yaprağı
200 gr ıspanak
4-5 adet taze soğan
2 baş iri kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Pazardan aldığımız karışık otlarımızı, ıspanak,pırasa,pazı yaprağıyla beraber ayıklayıp yıkıyoruz ve bir süzgeçin içinde iyice süzdürüyoruz ve iri olmamak kaydıyla doğruyoruz. Diğer tarafta tencereye zeytinyağını koyup piyaz doğradığımız kuru soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavuruyoruz,kırmızı pul biber,karabiberi katıp karıştırıyoruz,hafif pembeleşmiş soğanın üzerine,taze soğan, sebzeler ve otları ekleyip ve yeteri kadar tuz serpiştirip hepsini birlikte kavurmaya başlıyoruz ,otlar (ve sebzeler) hafif su salacaktır suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,hepsi bu.Kavrulmuş ot yemeğimizi ister üzerine yumurta kırarak,ister sarımsaklı yoğurtla ya da böreğin iç malzemesi olarak kullanarak tüketiyoruz.Afiyet olsun.
Not-1- Karışık ot kavurması yaparken eğer yumurtalı veya sarımsaklı yoğurtlu tüketmeyi planlıyorsanız ot malzemesine 3-4 adet taze sarımsak ilave etmeyi unutmayın,kesinlikle lezzetini daha fazla artıracaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder