Bu Blogda Ara

16 Ocak 2015 Cuma

Pancarlı -Yoğurtlu Buğday Çorbası


Malzeme:
2 su bardağı buğday (aşurelik olandan)
500gr yoğurt
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet kırmızı pancar sapları ve yaprakları(250gr kadar)
1tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı:
İçinde bir gün önceden suda ıslattığımız buğday ve  iki litre su olan tenceremizi ocağa koyuyoruz, kaynamaya başladığında ocağın altını iyice kısıp buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz (bunun için basınçlı tencerenizi de kullanabilirsiniz,daha kısa sürede pişer)diğer tarafta kırmızı pancarın dal ve yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra ince kıyıp yumuşamış olan buğdaya ilave ediyoruz ve beraber on-on beş dakika daha kaynatıyoruz,yeterince (damak tadımıza göre)tuzunu  tıyoruz içine,derince bir kaseye unu ve yoğurdu koyup iyice çırpıyoruz ve kaynamakta olan tencereye  yavaşça ve  karıştırarak  ekliyoruz tekrar kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.Küçük bir tavaya tereyağını ve ince kıydığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz,nane ve pul biberi de soğanın üzerine ekleyip  karııştırıyoruz ve çorbamıza katıyoruz,birr taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz ve servis yapıyoruz.Afiyet olsun..
Not:Çorbanın suyunukendisevdiğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz,çünkü her birimizin kullandığı buğday farklı yörelerin ürünü olduğundan su kaldırma kapasitesi değişebilir.



Yorum Gönder