Bu Blogda Ara

13 Aralık 2014 Cumartesi

Etli Çiğ Köfte

Malzeme:
6oo gr ince bulgur (köftelik)
200 gr  çiğ köftelik yağsız kıyma (iyi çekilmiş)
1/2 su bardağı urfa isot biberi
1 yemek kaşığı karabiber
1 baş büyük kuru soğan
5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet domates
1 su bardağı kadar  soğuk su
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 
tuz
Yapılışı :
Önce yarım su bardağı isotu  üstüne çıkacak kadar su ile  ıslatıyoruz,yoğurma kasemize köftelik bulguru,ince rendelenmiş domatesi, incecik kıydığımz kuru soğanı, ıslattığımız isotu ,karabiberi, et ve yeteri kadar tuzu koyup  ara ara sudan malzemenin üzerine ekleyerek yumuşayana kadar yoğuruyoruz,salçaları ilave edip  karışana kadar yoğuruyoruz ,en son maydanoz ve  taze soğanı ince ince kıyıp köftemize karıştırıyoruz. Hepsi güzelce karıştıktan sonra küçük küçük parmak izli  köfteler yapıp servis tabağımıza maruların üzerine  sıralıyoruz ve bol marul,ve kıvırcık yaprağı ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: