Bu Blogda Ara

4 Nisan 2014 Cuma

Zeytinli-Cevizli Poğaça





















Malzeme:
1+1/2 su bardağı süt
1 su bardağı yağ(margarin veya tereyağı eritilmiş olarak)
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı hamur mayası(yaş maya veya granül maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı zeytin(çekirdeği ayıklanmış olarak)
1 su bardağı ceviz içi
Un (yeterli miktarda undan gerektiği kadar kullanalım)
Yapılışı:
 Önce bir kasenin içinde yarım su  bardağı ılıktan birazcık sıcak su ile maya ve şekeri karıştırıp mayalanmasını bekleyelim(yani köpürüp çoğalmasını)mayalanma işlemi olduktan sonra hamur yoğurma kasesine köpürmüş mayayı,süt, yağ ve tuzu koyup karıştıralım ve azar azar un ekleyerek kulak memesi tabir edilen yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.Hamurumuza ceviz içi ve ayıklanmış zeytinleri de ilave edip üzerini örterek ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim.Bu arada fırınımızı 180 derece ısıtalım.Mayalanmış hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlayarak şekil verelim ,pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine aralıklı olarak   sıralayalım.Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp daha önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda poğaçalar pembeleşinceye kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Not: çok lezzetli bir poğaça tarifi ,denemek isteyen arkadaşlarım sonuçta memnun kalacaklardır.
Yorum Gönder